• Alle

Watertoer Water Natuurlijk

zaterdag 16 maart 9:00 uur


Ulft - Aan de vooravond van de waterschapsverkiezingen op 20 maart houdt de waterschapspartij Water Natuurlijk een duurzame watertoer door het gebied van Waterschap Rijn en IJssel. Zaterdagmorgen 16 maart start de toer om 9.00 uur in Ulft bij de roei- en kanovereniging Het Anker met een schoonmaakactie van de Oude IJssel in samenwerking met leden van Het Anker.

Om 11.00 uur begint een watercafé in De Steck, Raadhuisstraat 25 in Doetinchem. Tijdens het watercafé vertelt Maurice Beijk hoe het oude centrum van Doetinchem weer in verbinding kan komen met de Oude IJssel en hoe tegelijk het waterleven in de rivier en de beleving van het water in de stad kan worden versterkt. Maurice Beijk is ambassadeur van Water Natuurlijk. Tijdens het watercafé kan het publiek in gesprek gaan met de spreker en de kandidaten van Water Natuurlijk. Na afloop van het watercafé roeit lijsttrekker Antoinet van Helvoirt naar Doesburg, samen met leden van watersportvereniging De Ank uit Doetinchem.

Die middag gaat de watertoer verder in Doesburg, waar om 14.30 uur een tweede watercafé wordt gehouden in het Arsenaal, Kloosterstraat 15. Hier vertelt Ella de Hullu over de gevolgen van de klimaatverandering.

Daarna vervolgt de watertoer met een bezoek aan bedrijventerrein Innofase om 16.00 uur, bij de AVR afvalverbranding, Rivierweg 20 in Duiven. Hier gaat Antoinet van Helvoirt, in gesprek met Erick Wuestmann, over het belang van innnovatie en de samenwerking tussen het waterschap en Innofase. 

Deelname aan de duurzame watertoer is voor iedereen mogelijk. Meer informatie en opgave via www.watertoer.nl.


Vaartocht over de Oude IJssel tussen Doesburg en Doetinchem. Vaartocht over de Oude IJssel tussen Doesburg en Doetinchem. ©Karin Otermann.locatie

Het Anker
Deurvorster Kerkpad
Ulft