• Alle

Nieuwe expositie in etalage Bouwman Angeren

donderdag 24 januari 11:00 t/m dinsdag 26 maart 9:00 uur


Angeren - Afgelopen week is er al voor de vijftiende keer een expositie ingericht in de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman aan de Jan Joostenstraat 20 te Angeren. Te zien zijn werken van Nell van Groningen en de zussen Riekie Huberts-Peters en Ton van Rijswijk-Peters.
Nell van Groningen, wonende in Angeren, is met de etalage bekend. Van haar waren er in 2017 al enkele schilderijen te zien. Nu is de grote etalage gevuld met zeven kleurrijke abstracte werken. In de kleine etalage ziet men vijf verschillende natuurgetrouw geschilderde koeien.
De zussen Riekie Huberts-Peters en Ton van Rijswijk-Peters zijn geboren in Angeren en groeiden op in de Kampsestraat. Later zijn zij verhuisd naar Huissen en Veenendaal maar komen nog steeds in Angeren.
Riekie heeft heel divers werk van keramiek gemaakt. Zij gebruikte verschillende technieken waaronder de draaischijf. Te zien zijn o.a. een torso, schalen, beelden en vazen. Ook maakte zij twee vrolijke kinderschilderijtjes.
Ton werkt met natuursteen zoals speksteen en marmer. Van haar zijn er vijf werken, figuratief en abstract, te bewonderen.
Deze expositie is te zien tot en met 26 maart 2019.


werk van Ton van Rijswijk werk van Ton van Rijswijk ©Foto: Els Tijssen