Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Meedoen aan Nationale Diabetes Challenge!

vrijdag 29 maart 17:00 - 17:30 uur


Huissen - Dit jaar is er weer de mogelijkheid om mee te doen met de Nationale Diabetes Challenge. 20 weken wandelen voor je gezondheid, je plezier en nieuwe contacten. Vrijdag 29 maart is er voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst van 17.00 tot 17.30 uur, Polseweg 17 in Huissen! De Challenge is zeker niet alleen voor mensen met diabetes, iedereen is van harte welkom om te komen wandelen. Dit jaar slaan fysiotherapie M van der Ploeg en Huisartsenpraktijk Polseweg de handen in één om er een geslaagde challenge van te maken.

Nationale Diabetes Challenge
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Bas van de Goor is een oud top-volleyballer en winnaar van goud op de olympische spelen van ’96. Hij heeft zelf diabetes en het is zijn missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren d.m.v. sport en bewegen. Zeker voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Het credo van de NDC: “wandelen is behandelen”. De challenge is opgestart voor mensen met diabetes maar iedereen is welkom, ook als je bij een andere huisarts bekend bent.

Wandelchallenge
Vanaf dinsdag 16 april, 16.00 uur wordt er 20 keer minimaal 1x per week in groepsverband gewandeld. Het wandelstartpunt wordt bekend gemaakt op de informatieavond en volgt op de website van Huisartsenpraktijk Polseweg: https://polseweg.praktijkinfo.nl/. Je werkt tijdens het lopen toe naar de finaledag op 28 september in Den Haag (Uithof). Dit doe je samen met de praktijkondersteuners Els, Marike en een fysiotherapeut. Op deze dag ga je samen met deelnemers uit heel Nederland: (3), 5, 10, 15 of 20 km wandelen. En een leuke bijkomstigheid: de kosten gaan je zeker niet tegenhouden om mee te doen, tot de 29ste!

Als je nu al wil inschrijven, of je een vraag hebt over de challenge stuur een mail naar: poh@huisartspolseweg.nl. Kun je de vraag niet via de mail stellen neem dan contact op met Sport- & Cultuurcoach Quint van de Ven, tel. Nr. 06 – 13 96 65 36.


Wandelaars tijdens de Nationale Diabetes Challenge 2018 Wandelaars tijdens de Nationale Diabetes Challenge 2018 ©Foto: Bas van de Goor Foundation