Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Lezing:help de bijen en vlinders in de tuin

woensdag 27 maart 20:00 uur


Op woensdag 27 maart organiseert Stichting Lingewaard Natuurlijk samen met comité Hulhuizen200 een lezing over wilde bijen in Veerhuis Concordia, Waaldijk 19-23 Gendt.

Dat het slecht gaat met de wilde bijen, vlinders en insecten is bekend. Veel soorten zijn de laatste jaren uitgestorven en daarbij groeit de Rode Lijst van bedreigde wilde bijen en vlinders elk jaar. Dit brengt de natuurlijke kringloop in gevaar, daarom is het nu tijd om samen de overlevingskansen van bijen en vlinders te bevorderen.

Jaap Molenaar van de Bijenstichting verzorgt deze lezing. Hij vertelt over het belang van de bijen voor onze voedselvoorziening en waarom bijen een belangrijke indicator zijn voor een gezond leefmilieu. Daarnaast krijgt u tips ter verbetering van het leefklimaat van bijen en vlinders in de tuin. Het soort tuin maakt niet uit, je kunt altijd iets doen voor deze kwetsbare diersoorten.

Na de lezing geeft Jos van Betuw uitleg over het burgerinitiatief “Heel Hulhuizen Zoemt”. Een project waarbij de bewoners van Hulhuizen werken aan een paradijselijke leefomgeving voor bijen en vlinders in het buurtschap. We leggen ook uit hoe je het beste de grond kunt bewerken voordat je gaat zaaien.

Aanvang lezing 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Toegang gratis.

Informatie: Jos van Betuw tel 06-23738031


Bezige bijen Bezige bijen ©Foto: Kitty Peters