Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Herman Tjeenk Willink bij Herman Centraal

dinsdag 19 maart 19:30 uur


DINSDAG 19 MAART 2019, 19.30 UUR | LUXOR LIVE

HOOFDGAST: HERMAN TJEENK WILLINK

Herman Tjeenk Willink, nestor van de Nederlandse politiek, heeft een méér dan interessante analyse geschreven over de stand van het land: ‘Groter denken, kleiner doen’. Zijn oproep: burgers moeten véél meer aan zet zijn dan nu het geval is. We praten erover met hem, én laten twee Arnhemse burgerinitiatieven aan het woord.

Herman Diederik Tjeenk Willink (Amsterdam, 23 januari 1942) is een Nederlands voormalig politicus en ex-topambtenaar van de Partij van de Arbeid (PvdA). Van 1997 tot 2012 was hij vice-president van de Raad van State. Per 1 februari 2012 is hij opgevolgd door CDA'er Piet Hein Donner. Sinds december 2012 is Tjeenk Willink minister van Staat.

ROUWEN MET EEN APP

Quirine Wissink verloor anderhalf jaar geleden haar vader en kwam er toen achter dat er eigenlijk geen goede rouwapp is. En dat is wel wat haar generatie doet: online zoeken naar informatie en steun. Dus tja, als zo’n app er niet is, dan bouw je er toch zelf een. Heeft zo'n verdrietig verlies toch nog een beetje zin. De dag na onze talkshow staat ze in de halve finale van de Philips Innovation Award, op zoek naar investeerders voor een ton. Maar vanavond vertelt ze eerst bij ons haar verhaal.

ZINTUIGENREEKS: HOE RUIKT ARNHEM?

We lopen dagelijks door ons mooie Ernem, maar wie kan eigenlijk in detail vertellen hoe onze stad rúikt? Voor de derde aflevering van onze zintuigenrubriek hebben we een heuse Arnhemse parfumeur uitgenodigd: Renske van Vroonhoven van Attic Lab. Zij neemt ons mee in de geur van bomen én uitlaatgassen, en vertelt enthousiast over de unieke geur van de stad waarin we leven.

EN VERDER…

Vanzelfsprekend werken we nog aan een aantal andere interessante onderwerpen voor de show van februari. Houd onze Facebook-pagina of nieuwsbrief in de gaten voor een update.

Online kaartverkoop via de website van Luxor Live (https://luxorlive.stager.nl/web/tickets/232943):

€ 7,50 | studenten/CJP € 3,75 | Gelrepashouders € 3,75