Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Emile Engel vertelt over Matthäus Passion

donderdag 28 maart 20:00 uur


Lichtenvoorde - In de aanloop naar Pasen verzorgt Emile Engel aan de hand van een beeldpresentatie een algehele inleiding over het ontstaan van passiemuziek en over de Matthäus Passion in het bijzonder. Hij zal ingaan op het verschil tussen de Johannes Passion en de Matthäus Passion. Bij de presentatie komen het gebruik van de recitatieven, aria's, koralen en koorwerken aan de orde, met gebruikmaking van pianospel.

Op toegankelijke wijze zal Emile Engel deze avond, zowel kenners als 'onbekend-met-Bach', meer inzicht geven in dit schitterende meesterwerk van Bach. Bezoekers mogen zelf meedoen door een kort gedeelte te zingen. Voorkennis is hierbij niet noodzakelijk. Sinds 2007 dirigeert Emile Engel in samenwerking met Vocaalensemble Ex Arte en barokorkest Concerto Barocco jaarlijks op Goede Vrijdag de Johannes Passion van J.S Bach in de St. Werenfriduskerk te Zieuwent.

Belangstellenden zijn gratis welkom op donderdag 20.00 uur op 28 maart in de Johanneshof in Lichtenvoorde. Koffie/thee 1 euro. Info: Sjors Tamminga, 0544-37 27 52, mail: sjors.tamminga@kpnmail.nl


©Foto:locatie

Johanneshof

Lichtenvoorde