• Alle

Filmhuis Oldenzaal: Colette

dinsdag 16 april 20:00 uur


Oldenzaal - Filmhuis Oldenzaal vertoont in De Bond op dinsdag 16 april om 20.00 uur het Engels-Amerikaanse drama Colette. Colette vertelt het levensverhaal van een van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi.
Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als de bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk door Henri onder zijn schrijversnaam 'Willy' gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine.
De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt. Colette stapt uit zijn schaduw en komt voor zichzelf op.

Een kaartje kost 9 euro. Donateurs betalen 6 euro.


De film Colette draait binnenkort bij Filmhuis Oldenzaal. De film Colette draait binnenkort bij Filmhuis Oldenzaal. ©Foto:locatie

Stadstheater de Bond
Molenstraat 25
7573bj Oldenzaal