Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Studentondernemers strijden om aandacht klant in Arnhem

vrijdag 15 maart 10:30 uur


Ruim honderd studentondernemers uit Oost-Nederland staan te trappelen van ongeduld, want het is bijna zover: de Marktdag van stichting Jong Ondernemen in Arnhem. Op vrijdag 15 maart doen de studenten uit Gelderland en Overijssel er alles aan om hun product of dienst aan de man te brengen. Het winkelcentrum Kronenburg in Arnhem wordt voor één dag omgetoverd tot een ware jonge ondernemersbeurs. Studenten klaar, verkopen maar!

De afgelopen maanden hebben de studenten hard gewerkt aan de ontwikkeling van hun eigen product of dienst. Ze nemen allemaal deel aan het Junior of Student Company programma van Jong Ondernemen. Tijdens dit ondernemerschapsprogramma starten studenten in teamverband een eigen bedrijf op, leiden dat een jaar lang en maken kennis met alle facetten van het ondernemerschap. Daar hoort verkopen natuurlijk ook bij. Om de studentondernemers kennis te laten maken met het verkoopvak, organiseert Jong Ondernemen in het hele land een aantal Marktdagen, waaronder één op 15 maart in Arnhem. Het doel van deze dag is om de studenten te laten ervaren hoe ze hun zelfbedachte en ontwikkelde product of dienst het beste kunnen verkopen.

Gedurende de Marktdag loopt er een vakjury rond om de studenten te observeren en gesprekken met hen aan te gaan. De bevindingen van
de juryleden worden aan het einde van de dag samengevoegd en om
16.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De studentenbedrijven die qua presentatie, klantbenadering en overall concept het meest overtuigend zijn, gaan met een geldprijs naar huis.

Met de programma's van Jong Ondernemen, waaronder Junior en Student Company, krijgen jongeren de kans een ondernemende houding te ontwikkelen en te ontdekken waar hun talenten en kwaliteiten liggen. Mariolein van der Plas, algemeen directeur van Jong Ondernemen:
"De arbeidsmarkt verandert in een razendsnel tempo. De tijd van een
9-tot-5-baan is voorbij, we wisselen regelmatig van werkgever en bedrijven werken veel met flexwerkers. Daarnaast starten steeds meer mensen een eigen bedrijf. Met Jong Ondernemen willen wij jongeren voorbereiden op deze veranderende wereld. Hierbij staat het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken en problemen oplossen, centraal. Want in deze tijd zijn deze vaardigheden nog belangrijker dan ooit tevoren."

Benieuwd naar wat de studenten allemaal verkopen? Kom dan vrijdag 15 maart tussen 10.30en 16.00 uur naar winkelcentrum Kronenburg in Arnhem. Tot dan!