• Alle

Bijeenkomst voor mantelzorgers voor mensen met dementie

maandag 18 maart 19:30 - 21:00 uur


Hans van der Mispel werkt al jarenlang met heel veel plezier in de zorg en hij heeft de nodige ervaring met dementerenden. Naar aanleiding van wat hij tegenkomt in de praktijk schreef hij het boek 'Verdwaald in de tijd'. Het is een verhaal over een man met Alzheimer die terechtkomt in een verzorgingstehuis en de verdriet, de boosheid en de angst die dit teweeg brengt bij zijn kinderen die tevens mantelzorger zijn.

Tijdens de bijeenkomst zal Hans van der Mispel voordragen uit zijn boek en hij zal tevens met de aanwezige mantelzorgers in gesprek gaan over dit onderwerp. Hij pleit voor oog hebben voor de belevingswereld van de dementerende zelf en het observeren en analyseren waar het gedrag van de persoon met dementie vandaan komt. Meegaan in de belevingswereld van de dementerende levert immers vaak meer op dan er tegenin gaan.

Alle geïnteresseerde mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 18 maart a.s. van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Locatie: Dagcentrum Ewoud&Elisabeth Gasthuis, Gansfortstraat 4, Wijk bij Duurstede. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via e-mail: mantelzorg@stichting-binding.nl of tel. 0343-473075.

Stichting Binding

Stichting Binding is het centrum voor Zorg en Welzijn dat alle inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede helpt meedoen.

Stichting Binding wil, met inzet van vrijwilligers en professionals, inwoners stimuleren én in staat stellen om maximaal mee te doen in onze gemeente.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lize Haarman, telefoonnummer

06-51356609 of e-mail: l.haarman@stichting-binding.nl

Bijlages:

Logo mantelzorg ondersteuning
locatie

E&E Gasthuis

Wijk bij Duurstede