• Alle

Eendracht: Muziek verbindt natuurlijk

vrijdag 15 maart 20:00 t/m zaterdag 16 maart 20:00 uur


In de concertenreeks Perspectief van Eendracht Aalten draait het om Aalten vanuit een ander, breder perspectief. De Zuiderkerk transformeert tot natuurbioscoop met passende muziek van de fanfare. De muziekvereniging zocht onder andere de samenwerking met Staring Educatie. Uit deze kruisbestuiving rolde een concept voor Aaltense basisscholen bestaande uit een les over natuur met als afsluiter een speciale kindervoorstelling op donderdagmorgen 14 maart.

Het credo van de voorstelling is 'de schoonheid niet uit het oog verliezen'. Ineke Obbink van Staring Educatie: "De Eendracht zocht naar een manier om onze mooie 'achtertuin' ook aan kinderen te laten zien. Ons stichtingsdoel is kinderen te verbinden aan hun omgeving. Dit sluit daar naadloos op aan." Samen bedachten Staring Educatie en Eendacht Aalten een afgeleide van de avondvoorstellingen die past bij de beleveniswereld van de kinderen.

Een vertelling vervlecht de verschillende beelden en nummers aan elkaar. Voor de kindervoorstelling is een ander verhaal geschreven welke past bij de les. Dorien te Bokkel van Staring Educatie: "We willen de kinderen aan het denken zetten. De les gaat in op je gedachten loslaten op de natuur, wat biedt dat je, wat beleefde je daar? Op een schijfje berkenboom leggen de kinderen hun houdbare wens voor de natuur vast. Deze hangen ze voorafgaand aan de voorstelling in berkenbomen die we later met wensen en al teruggeven aan de deelnemende scholen."

Meer dan 360 kinderen van basisscholen uit Aalten en Dinxperlo volgen de les en bezoeken de voorstelling. Een prachtig resultaat van een samensmelting van totaal verschillende werelden van natuur, educatie en blaasmuziek. Het laat zien hoe je op verschillende wijze een gezamenlijke missie kan vertolken. Muziek verbindt natuurlijk!

Avondvoorstellingen
De avondvoorstellingen van Perspectief bezoek je op vrijdag 15 of zaterdag 16 maart. De toegang is gratis, het is aan te raden vooraf een ticket te registreren. Eendracht Aalten werkt voor de invulling en uitvoering naast Staring Educatie samen met de gemeente Aalten, Natuurmonumenten en Natuurlijk Achterhoek. De avond staat onder muzikale leiding van Egbert van Groningen.

www.eendrachtaalten.nl/tickets.


Derde voorstelling Perspectief voor Aaltense basisschoolkinderen Muziek verbindt natuurlijk Derde voorstelling Perspectief voor Aaltense basisschoolkinderen Muziek verbindt natuurlijk ©Foto: PRlocatie

Zuiderkerk
Ludgerstraat 64
Aalten