Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Borrelconcert De Schoapenscheerders

zondag 17 februari 14:30 uur


Op zondagmiddag 17 februari  geeft blaasorkest “De schoapenscheerders het jaarlijkse borrelconcert. Het bestuur heeft klein koor Second Edition bereid gevonden hun medewerking te verlenen. Het concert vindt plaats in café Hogenkamp, Aaltenseweg 33 in Lichtenvoorde. Aanvang 14.30 uur. Gratis entree.

Het blaasorkest speelt die middag Egerländer muziek en is erin geslaagd een aantal echte parels van dit muziekgenre in het programma op te nemen. U kunt luisteren naar polka’s, en walsen. Een paar titels mogen alvast vermeld worden: Auf der Vogelwiese als opening. Andere titels zijn: Garten polka en Rosen im Wind, waarbij gezongen wordt en b.v Bömischer Zauber, Bodensee polka en nieuw op het programma Kmotrenka en Sommernacht in Prag. Het wordt bij uitstek een - luister - en – stil genieten- concert. Maar als het orkest bij u de juiste snaar weet te raken dan is meeklappen , en zo mogelijk meezingen erg welkom.

Kleinkoor Second Edition bestaat uit 11 zangers en zangeressen en staat onder leiding van Esther van der Heijden. Het repertoire van dit koor is gevarieerd en ambitieus. Ingetogen a capella-nummers, vlotte pop-nummers, Russisch, Iers, Nederlandstalig, van alles komt in hun repertoire langs.

Het koor wordt op piano begeleid door Dennis Vallenduuk. Zij wonnen in 2016 het korenfestival in Doetinchem en ze zijn regelmatig te gast bij festivals , concerten en markten. Zij gaan ongetwijfeld een waardevolle bijdrage leveren aan deze luchtige muziek middag. In de pauze vindt er een verloting plaats. Entree gratis. 


Het orkest Het orkest ©Foto: Jan de Mooylocatie

Cafe Hogenkamp
Aaltenseweg 33
Lichtenvoorde