Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Film Als ik ga - ga ben .... Alzheimer Café Maarn 11 februari

maandag 11 februari 14:00 uur


Maandagmiddag 11 februari is er in het Trefpunt , Trompstaete 48 te Maarn weer een Alzheimer Café. Het thema deze middag is “Als ik Ga-Ga ben ...", een documentaire gemaakt door Sjuul Schaepkens, cineaste, over een levenswaardig leven en zelfgewild levenseinde van haar moeder met dementie.

Ruim een jaar geleden is de wens van haar moeder in vervulling gegaan en is ze onder begeleiding van een zorgzaam team via euthanasie overleden. Haar dierbaren kijken hier met positieve gevoelens en respect op terug. De ervaring in deze intense periode die de dochter had, drijft haar dit persoonlijke verhaal te vertellen en te delen met mensen met diagnose dementie en de omringende zorgverleners. Na afloop van de documentaire (ca 40min) is er gelegenheid om met de filmmaker en elkaar in gesprek te gaan.

Het café is er voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden, buren en andere belangstellenden. Er is ruimte voor gezelligheid, muziek, contact met elkaar, vragen stellen enzovoorts. De inleiding heeft altijd te maken met onderwerpen waar mensen met dementie en hun omgeving het meest mee te maken hebben.

Het café gaat open om 14.00 uur. Gastvrouwen/heren ontvangen de gasten en maken hen wegwijs. Alzheimer Nederland staat er met een informatietafel. De inloop en ontvangst met koffie en thee duurt tot 14.30 uur. Daarna is de film van Sjuul Schaepkens.

Uiterlijk 16.00 uur is het programma afgelopen en is er gelegenheid een drankje te nemen en even na te praten.

Iedereen is welkom, u hoeft zich vooraf niet aan te melden. De toegang is gratis evenals de koffie en thee. De organiserende initiatiefnemers zijn: Alzheimer Nederland afd Zeist e.o., Quarijn en Heuvelrug Senioren.

Voor meer informatie en vragen over vervoer kunt u contact opnemen met Alzheimer Nederland afd Zeist e.o.: Bob Kniese 06-53250003.
locatie

TREFPUNT
Trompstaete 48
postcode Maarn