• Alle

NLDoet

vrijdag 15 maart 9:00 t/m zaterdag 16 maart 17:00 uur


Tijdens de vijftiende editie van NLdoet kan iedereen als vrijwilliger meehelpen aan verschillende projecten in Nederland. Een activiteit vinden in uw dorp kan op nldoet.nl

BEUNINGEN - Het Oranje Fonds organiseert NLdoet dit jaar op 15 en 16 maart. Ieder jaar melden sociale organisaties activiteiten aan waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Tijdens NLdoet komen honderdduizenden vrijwilligers in actie om de organisaties te helpen. Het aanbod is divers: mensen die van klussen houden kunnen bijvoorbeeld aan de slag met het opknappen van hun dorpshuis, tuinierliefhebbers kunnen een voedseltuin lenteklaar maken en mensen die graag wat aandacht willen geven aan anderen kunnen bijvoorbeeld een uitstapje maken met ouderen of kinderen.

Vijftien jaar geleden begon de landelijke vrijwilligersactie als 'Make a Difference Day' en werd later omgedoopt tot NLdoet. NLdoet wordt door het Oranje Fonds georganiseerd om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: "Door voor elkaar klaar te staan en naar elkaar om te kijken kunnen we er samen voor zorgen dat niemand er alleen voor staat."