• Alle

Matthäus Passion door Bachkoor Holland in Lochem

dinsdag 16 april 19:30 uur


De Matthäus Passion (BWV 244) is één van de bekendste én ontroerendste composities van Johann Sebastian Bach. Het beroemde oratorium vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het Evangelie naar Mattheus.

Het Bachkoor Holland voert dit meesterwerk inmiddels ruim 30 jaar uit in samenwerking met het internationaal gerenommeerde Concertgebouw Kamerorkest. Na de succesvolle uitvoering in 2018 brengt het Bachkoor Holland onder leiding van Gijs Leenaars het werk in 2019 opnieuw naar de Oude Kerk in Lochem. Op dinsdag 16 april om 19.30 uur.

Bachs Matthäus Passion behoort tot de machtigste en ontroerendste uitingen van het lijdensverhaal van Christus. Los van religieuze notities en bespiegelingen is het magistrale stuk van de meester uit Leipzig één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek. Het decor en de akoestiek van de Oude Kerk in Lochem lijken te zijn gemaakt voor Bachs wonderschone meesterwerk. Op dinsdag 16 april wordt de Matthäus Passioni n volle glorie uitgevoerd door internationale solisten, het Concertgebouw Kamerorkest en het Haags Matrozenkoor.

Het Bachkoor Holland wordt sinds de oprichting in 1921 geroemd om het bijzonder hoge niveau van zijn uitvoeringen, die zeer trouw zijn aan de originele partituren van Bach. Dirigent Gijs Leenaars is, naast de vaste dirigent en artistiek leider van het Bachkoor Holland, chef-dirigent en artistiek directeur van het Rundfunkchor van Berlijn. Hij dirigeert de Matthäus Passion jaarlijks met veel plezier omdat hij steeds iets nieuws in het werk ontdekt waarvan de schoonheid hem voor het eerst raakt. Tevens ervaart hij dat de Matthäusvoor veel mensen - jong en oud - een moment is om samen te zijn en te reflecteren.

Tickets: www.bachkoorholland.nl


Bachkoor Holland Bachkoor Holland ©Foto: Ronald Knapplocatie

Grote of Gudula Kerk
Markt
7241aa Lochem