Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Lezing opperrabbijn Binyomin Jacobs in Aalten

donderdag 14 februari 19:30 uur


Opperrabbijn Binyomin Jacobs spreekt donderdagavond 14 februari in de synagoge te Aalten over de vraag hoe Joden de messias zien.

Op donderdagavond 14 februari houdt Opperrabbijn Binyomin Jacobs een lezing in de synagoge aan de Stationsstraat 7 in Aalten over de vraag hoe Joden de messias zien. De avond wordt georganiseerd door de PKN-commissie Kerk & Israël Aalten-Bredevoort .De aanvang is om 19.30 uur. Aan het slot van de lezing is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Het geloof in de komst van de messias is een van de basisgeloofspunten binnen het Traditionele Jodendom. Hoewel de messias gekoppeld is aan een persoon, een leider van het Joodse volk die afkomstig is uit het geslacht van koning David, is de tijd van de messias een periode waarin de gehele mensheid de Eeuwige zal erkennen. En waarin er dus vrede zal zijn.

Opperrabbijn Binyomin Jacobs is geboren in 1949 te Amsterdam als zoon van Ashkenazisch-Joodse ouders die beiden overlevenden zijn van WO II. Na het gymnasium heeft hij gestudeerd aan Talmoedhogescholen in Frankrijk, de VS en Israël. Hij heeft zijn rabbinale bevoegdheid o.a. gehaald aan de Talmoed Hogeschool van Opperrabbijn Untermann, de toenmalige Opperrabbijn van Israël. Sinds november 2008 is Binyomin Jacobs benoemd als Opperrabbijn.
locatie

synagoge
Stationsstraat 5
Aalten