Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

Workshop 'Digitaal nalaten' in bieb Huissen

dinsdag 12 februari 10:00 - 12:00 uur


Online zijn ontzettend veel gegevens van jezelf opgeslagen op overheidswebsites, sociale media en digitale apparaten. Hoe regel je jouw digitale erfenis met je nabestaanden? Op 12 en 19 februari leer je dit tijdens twee workshops van SeniorWeb in Bibliotheek Huissen.

De bieb helpt senioren een handje in de digitale wereld. In Bemmel en Huissen verzorgt de bibliotheek in samenwerking met SeniorWeb verschillende nieuwe workshops om (beter) digitaal je weg te kunnen vinden.

Op 12 februari start de workshop ‘Digitaal nalaten’ in Bibliotheek Huissen. Tussen 10.00 en 12.00 uur kom je meer te weten over hoe je je digitale leven inzichtelijk houdt, zodat nabestaanden na jouw overlijden toegang hebben tot je wachtwoorden en accounts. Op 19 februari tussen 10.00 en 12.00 uur vindt het tweede deel van deze workshop plaats. Lukt het niet op deze data te komen? Op 6 en 13 mei kun je in Bibliotheek Bemmel dezelfde workshop volgen.

Ambassadeur Joop van der Straaten van SeniorWeb is enthousiast over de workshop ‘Digitaal nalaten’. “Steeds meer mensen, ook senioren, zijn actief in het digitale domein. Mensen beveiligen hun computer, tablet en smartphone. Wachtwoorden zijn nodig om veilig te communiceren met de overheid of banken. Het is belangrijk dat nabestaanden na het overlijden van hun dierbare toegang hebben tot deze informatie.”

Later in het jaar vinden er ook workshops plaats rond ‘genealogie’ (het uitpluizen van je stamboom), e-readers en online fotoalbums maken. Wil je meedoen? Geef je op bij Magda Steegh, e-mailadres msteegh@obgz.nl of via 06 86 80 72 57. Er zijn ook folders met meer informatie over de workshops aanwezig in de bibliotheken in de gemeente Lingewaard.


Digitale workshops in de bibliotheek. Digitale workshops in de bibliotheek. ©Foto: Seniorweb