• Alle

Krista Detor

donderdag 14 maart 20:30 uur


De muziek van de Amerikaanse Krista Detor heeft sfeervolle accenten uit de folk, blues en country en zit vol intimiteit en melancholie. Maar de ware kracht van haar muziek is haar prachtige stem, vol warmte en gevoel.

Een stem die zelfs het voordragen van het woordenboek mooi en meeslepend zou maken. Het album 'Mudshow' uit 2006 was voor de wereld de eerste kennismaking met Detor, en dit album kreeg lovende recensies. Meer succesvolle albums volgden en de Amerikaanse kreeg ook in Europa een aardige voet aan de grond. Plato vergeleek Detor eerder met 'grote singer-songwriters uit het verleden, zoals Carole King, Laura Nyro en Carly Simon'. Maar haar songs deden de recensent ook 'meer dan eens denken aan die van Leonard Cohen, bijvoorbeeld vanwege de sfeer, de instrumentatie en de mooie teksten'. 'Haar nieuwe werkstuk 'Barely' is een stuk soberder', schrijft recensent Theo Volk naar aanleiding van het meest recente album van Detor. 'In iedere song wordt ze begeleid op één instrument, hooguit op twee. Voornamelijk door haar man David Weber op gitaar en zang. De sobere inkleuring is even wennen, maar het geeft wel meer ruimte aan haar zang. Zoals gebruikelijk speelt ze op haar zeer kenmerkende wijze piano, maar natuurlijk ook accordeon, gitaar en orgel.

Ze schreef alle nummer zelf, op het oorlogslied 'The Coming Winter' na, dat ze componeerde samen met Mary Dillon. Wellicht zal h


Correcties, vragen of aanvullingen?

Krista Detor Krista Detorlocatie

* Theater De Wegwijzer
Molenweg 25
4339aa Nieuw- en Sint JooslandRoute planner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.