Wat is er te doen bij u in de buurt?
  • Alle

38e Oranjeconcours

zaterdag 27 april 11:00 uur


De voorbereidingen voor het 38e Oranjeconcours zijn weer in volle gang. Op zaterdag 27 april zal dit mooie concours wederom plaatsvinden op de terreinen aan de Soestdijkseweg Zuid in Bilthoven, in samenwerking met het Spellenfestival voor de jeugd en met als decor het Gemeentehuis Jagtlust.

Liefhebbers van tuigpaarden, Hackney's, tuigpaarden Fries ras en Shetland pony's kunnen hun hart ophalen tijdens deze middag vol paardensport. Het Oranjeconcours, in de aangespannen wedstrijdsport bekend als startwedstrijd van het "groene" seizoen, laat het beste zien van deze verschillende rassen.

Shownummer

Naast de hierboven genoemde paarden en pony's, zullen dit jaar ook de trekpaarden van 't Brabants Span op ons concours te bewonderen zijn. Deze imposante dieren zullen een mooie show laten zien als afwisseling van de wedstrijdrubrieken. Een show die u zeker niet wilt missen!

De catering zal deze dag worden verzorgd door het lokale cateringcollectief 'de Local Heroes', zij zijn de hele dag en avond aanwezig met een divers aanbod aan eten en drinken. Na afloop van het concours zal er tot 21.00 uur 's avonds een DJ aanwezig zijn. Kortom; één groot feest!

Activiteiten voor kinderen

Op het concoursterrein is er voor de kinderen de mogelijkheid om een rondje op een pony te rijden. De ponyritjes worden ook dit jaar weer verzorgt door Stal van Brenk uit Groenekan. 

Het concours wordt georganiseerd in combinatie met het Spellenfestival van het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven. Hier is voor de jeugd meer dan genoeg te beleven. Entree is 5 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Het Oranjeconcours gaat altijd door, ook als het regent. Natuurlijk gaan we ervan uit dat het gewoon prachtig weer wordt!

Een bezoek aan het Oranjeconcours is zoals u kunt lezen meer dan de moeite waard. Het programma start om 11.00 uur. Programmaboekjes worden op het terrein verkocht. Er zijn op het terrein stoelen aanwezig. 

Het Oranjeconcours is te vinden op facebook: www.facebook.nl/oranjeconcoursdebilt. 

Kijk ook op www.oranjeconcours.nl, hier vindt u ook de lijst met bedrijven en instellingen die ons concours ondersteunen door middel van een financiële bijdrage. 


©Foto: